Mysa

Dagen har bara spungit iväg som vanligt, myst med Allis försökt städa lite i köket ser verkligen ut som en bombnedslag men det hanns inte med eftersom Allis har bestämt sig för att bli hysterisk om inte jag sitter på golvet medan hon leker.
Har inte hjärta att låta henne gråta så jag sitter där timme efter timme. Och då blir inget gjort. har iaf hunnit tvätta två maskiner tvätt har hur många kvar som helst känns det som *suck* med det verkar aldrig ta slut på tvätt och när allt e tvättat då e det bara att börja om på nytt.
Skulle egentligen ha kört sigge idag, men det hanns inte med eftersom N hade SÅ mycket annat att göra.
Och när han väl hade tid var det ju kålsvart inte så kul att köra honom själv första gången när man inte ser något.
Men imorgon kommer Lena och rider Nalle och då ska jag köra honom och jag så ska dö på kuppen.

Så tråkigt att ingen kommer upp till stallet och bara umgås. Stackars Niklas får snällt följa med varje kväll och hjälpa till att ta in hästarna.

Men som sagt imorgon kommer Lena, så då får jag ju sällskap.
Stackars henne som ska upp på min vilda hingst hehe.

3 år

Tänk det har gått tre år sedan NIklas och jag blev ihop. Dagen tänktes egentligen firas genom att gå ut och äta och gå på bio. Men eftersom vi inte vill lämna iväg lillan igen så blir det att stanna hemma och mysa i soffan och käka kina mat, lika gott de ibland.

Dagen har rusat iväg tycker jag nu e det redan mörkt och inte hinner man göra något med hästarna. Var iaf iväg idag och köpte lite spån och slänga in ovanpå torven ser fräschare ut tycker jag.

Har även fått på strömmen nu på staketet och än så länge har ingen rymmt (peppar, peppar ta i trä eller hur säger man)
Ska nu gå ut och Mocka lite så det e klart att bara släppa in dom  ikväll.



städdag

Idag ska jag städa köket ordentligt, det måste bara göras. Snart vaknar nog lillskruttan och då blir det frukost, gröt åt alla.
Igår kom saknaden över mig igen som ett slag, saknaden honom så mycket. Tänk om mammas lilla kille kunde ha fått stanna hos oss. När jag saknar honom lite extra mycket så klamrar jag mig fast vid minnet eller alla glada minnen allt jobbigt som vi gick igenom med honom försöker jag förtränga.
Tänk vad stor han hade varit om han fått leva, han hade fyllt 2 i januari

Mammas hjärtan (visst e dom ganska lika)

sjukdom

När niklas och jag skulle ha en myskväll slutade kvällen i att båda sprang på toa. Ska aldrig mer äta något som Niklas mormor har lagat. Så att ha barnvakt var väl egentligen ganska onödigt för vi var hemma hela kvällen och mådde dåligt.
Gårdagen tillbringades liggandes på mammas soffa (ibland e mamma ganska bra att ha *blink*).
När jag sedan åkte hem framåt fem så upptäckte jag att den lilla torsten hade rymt så ut med mathinken och jaga en rymling.
När jag vaknade kastade jag mig ut och slängde ut hästarna, sedan in och gosade och busade med Allis, en liten stund senare ringde Bodin han hade sett att en av hästarna var utanför hagen. Kastade mig ut igen ringde Maria så hon skulle komma upp och fånga sin lilla rymling grymtade jag fram. När jag kollar ut i hagen ser jag Torsten och Nalle men inte min lilla Sigge, ber Maria om ursäkt och ger mig in i stallet och hämtar mat och en glad liten sigge kommer direkt. In med honom i stallet och in till NIklas och svär lite. Efter ett par timmar så släppte niklas ut honom igen för han skulle iväg och handla. Fångade honom igen när han kom hem. Hatar just nu rymmande hästar.


Sitter här med en trött bebis som sover gott och NIklas har installerat våran skrivare som vi fick i julklapp av hans pappa.
Har städat och fixat lite i vardagsrummet. Snart hoppas jag att vi kan få en skänken och bordet som vi fått av mamma.
Men det får vänta tills vi e lite friskare.



 


dagen

Överlevde faktiskt att åka till Niklas släkt men inte e det kul så mycket tjafs om ingenting, man blir så trött i huvudet. Lägger sig i hur jag ska uppfostra och vad jag inte ska ge Allis, man kan bli trött om mindre. Bröt ut ett mindre gräl om hur en gubbe dog, gapades och skreks gjorde det men det e bara att sucka åt det och hoppas att dom kommer att skärpa sig när Allis blir lite större och fattar vad dom snackar om.

Nu har mamma Allis, har faktiskt bara ringt en gång. Och det går så bra så säger mamma, men som vanligt e jag ju jätte orolig. NIklas och jag köpte hem en film och kollade på den och satt och mös i soffan otroligt skönt faktiskt.
Skulle iväg till hällabrottet ikväll oxå men det verkar inte bli något för både Niklas och jag e helt slut och han börjar nog bli lite sjuk. Och enligt honom går ju hela världen under och han blir alltid mycket sjukare än alla andra. Så det blir nog ingen utflyckt för oss ikväll.

Snart ska jag gå ut och mocka och ta in hästarna och sedan ska jag krypa upp i soffan och läsa någon riktigt sliskig kärleksroman.

Och du Lina ringer dej imorgon och bestämmer när vi ska träffas. Kramisar

Mammas busunge
Mammas hjärta e saknad

Julafton

Kom just hem från mamma. Vi åt lite macka och snackade lite skit. Allis älskar verkligen present papper, hon sliter dom av presenterna men skiter sedan i själv presenten och leker glatt med pappret.
Måste nog fixa till hennes rum så hon kan leka där uppe med alla leksaker.

När jag skulle ta in hästarna efter vi kom hem så hämtade jag grimskaften och gick ned och som vanligt hängde jag fast undertråden i övertråden och skulle ta på alla grimskaft med då spängde Sigge staketet och fastnade i tråden och alla andra vart hysteriska. det var bara att låta dom minsta springa in och leda in Nalle hon studsade och hoppade över hela vägen. Kollade till Sigge när han kom in och det var ingen fara med honom. Det var bara tråden som måste skarvas och fixas. Så imorgon åker dom ut i gamla hagen för jag hinner inte fixa hagen imorgon.

Ja imorgon e det dags då ska mamma vara barnvakt åt Allis, jag e redan nervös men jag ska vara nykter och köra imorgon så om jag längtar efter henne så kan jag hämta henne om jag vill.

Allis första jul och hon är tomtenisse
Allis och jag innan vi åkte till farmor

Gårdagen

igår så for jag och Marika iväg och inhandlade chokladkartonger och blommor och en så söt liten tomtedräkt till Allis som hon ska ha på sig idag.
Sedan snabbt hem och hämta sambo och barn, vi skulle nämligen fira lite jul hos marika på kvällen äta lite skinksmörgåsar och köttbullar. Hade köpt en present till Sheila, en liten städvagn som hon tyckte va väldigt rolig, hon städade överallt. Allis fick en jätte söt mössa,halsduk och vantar, och en leksak som hon verkligen älskade av marika.

Nu bär det snart av till farmor och fira lite jul med hela tjocka släkten.

men jag bjuder på två bilder från våran "lilla julafton"
Allis öppnar sitta första paket
Sheila hjälper Allis öppna paket

sheila gav allis mat och mös på några filtar
Lite mys

Ha en riktigt god jul

Dagen

Idag bar det av mot Marieberg och köpte lite julklappar. Blev väl inte så många så det blir att åka iväg imorgon igen.
Fattar inte varför jag alltid väntar till sista stund innan jag handlar julklapparna, men men det verkar ju inte bara vara jag som gör de. För man fick nästan slå sig fram, och inte visar folk någon hänsyn till att man kommer med barnvagn.

Nu har vi kommit hem från grannen var iväg och gav dom en julblomma, bäst att hålla sig väl med dom, Fick köpa hö billigt nu när det e slut hemma här så imorgon ska jag iväg och hämta löshö hos honom.
Så det räcker i mellandagarna. Dom tyckte att Allis var så gullig, och dom sa att Allis och jag skulle komma över i vår och hälsa på alla kalvarna. Tur att man har så trevliga grannar. 

Nu ligger Allis och sover här brevid mig på soffan, hon e lite trött. 


Man måste ju ha vällig efter maten, och kladdig runt hela munnen e hon oxå


Mammas lilla flicka sitter och leker på golvet


 


Mattes duktiga pållar

Nu har j. Har varit i stallet hela dagen har just kommit in. Maria har varit här och hjälpt mig att rida Nalle. Det gick faktiskt bra.  Medan hon red så körde jag torsten, sedan smög skuldkänslorna sig på. Så det blev att släppa ut Sigge på en sväng oxå, körde honom ivagnen. Han var så duktig att vi faktiskt vågade sätta oss i vagnen och åka med, eller en lede honom och en satt i vagnen och sedan bytte vi plats. Så just nu ser det faktiskt ut som om han kommer vara helt inkörd till våren iaf.

Allis och Niklas har varit och hälsat på Åkesson idag.


Maria på Nalle


Morgonen

Igår var vi på åkessons kalas, det va trevligt. Blev lite sent bara men det gjorde inget för lillfia sov i omgångar.
Och på vägen hem somnade hon för natten var bara att lägga över henne i sin säng och så sov hon hela natten.
Niklas var så gullig han tog henne i morse och gav henne mat så jag fick sova länge.
När jag vaknade hade jag lite panik, hästarna skulle ju ut och klockan var redan halv elva, men då säger min älskade sambo att han redan släppt ut dom.


nu kom maria vi ska ut med hästarna.

Stressa

Idag har vi mest tagit det lite lugnt. Allis och jag har gosat och lekt. Sedan tränade vi att sitta lite granna. Men det e svårt när man har ett barn som tycker att det e roligare att stå. Hon spänner ifrån och far nästan i golvet varje gång, men jag får kasta mig efter henne vaje gång och rädda henne.

Lite senare ska vi en sväng till Åkessons kalas som han ska ha ikväll i Askersund, men det blir inte så länge eftersom vi får ta med Allis.

Börjar verkligen känna stressen, har noll kronor på kontot och har inte inhandlat några julklappar (förutom den till allis)
Men det löser sig det gör det alltid.
För övrigt vaknade jag med en sprängade huvudvärk och den blir ju så mycket bättre när Allis sjunger (skriker) glatt på bebisspråk. Känns som om någon kört över mig med en pansarvagn, vore väl just min tur att bli sjuk till julafton.

Börjar fundera på om jag verkligen ska ha barnvakt till Allis den 25 eller om jag helt enkelt ska stanna hemma.
Hon har blivit så himla mammasjuk och vill bara somna hos mig på kvällarna och det e bara mamma som kan trösta henne ibland. Men jag e väl fjantig, min mamma klarade ju faktiskt av att uppfostra oss och vi överlevde ju.
Ja ja får se hur jag kommer att göra.





Mitt hjärta

Niklas Lekman,
ord kan inte beskriva
känslor så stora.
Äkta Kärlek.
Jag har bara ögonen för dig,
alltid haft, kommer alltid ha.
Du äger mitt hjärta
Från första stund

- 2005.12.29 -
 2007.01.21-
-2008.06.26-

Du ger mig allt jag begär,
du känner mig,
bättre än jag känner mig själv
.
Utan dig är jag halv.

Tack för att du är den du är
Världens finaste
&
världens bästa pappa.
Vi kan skratta oss lyckliga.
Tack.
Jag älskar dig.

Din för alltid


En liten utflykt

Natten har inte varit rolig, lilla Allis har kräkts slemm hela natten. Funderade ett tag på att åka till USÖ med henne, men eftersom jag inte har så bra erfarenheter av det stället så drar jag mig verkligen för att åka dit.
Niklas var ju iväg på bus inatt.

Idag på förmiddagen var jag och Marika iväg och gjorde lite ärenden, sedan åt vi på Bond Bönnan. Där var två gubbar och sjöng julsånger och får jag säga det så dödade dom alla låtar, last christmas låten var hemsk att höra, dom ändrade texten på flera ställen och sjöng inte rätt melodi.

Sedan när vi kom hem så mockade vi som vanligt och sedan när Marika skulle åka hem så startade inte pickupen så vi fick efter mycket om och men hämta Cimmy. (såg du nu Marika att jag stavade hans namn rätt ;-)
Åkte med andan i halsen och hoppades på att bensinen skulle räcka fram och tillbaka till vretstorp men idag hade jag tur och det gjorde den.

Är ensam hemma nu och tar det bara lugnt så skönt, men snart kommer lillan hem och då blir det att leka med henne lite. Är ju lite trött eftersom jag inte sovit så mycket.



Satt helt själv

En orolig mamma fick idag uppleva att lilla Allis satt helt själv för första gången.
Mitt hjärta bankade oroligt medan hon satt, och jag var beredd att fånga henne om hon skulle falla.
men ett litet kort lyckades jag iaf ta
allis sitter för första gången själv

Tillbaka igen

Nu har vi varit ute i stallet körde lite horsemanship men min lilla shettis istället för att tömköra... var allt för kallt tyckte jag (lat jag vet)... Marika red och nalle vägrade stanna och som vanligt skrattade skadeglada jag.

Nu e Niklas iväg till Örebro en sväng, och Allis ligger och snarkar på soffan.
Marika hjälpa mig att mocka, och efter det stod vi och beundrade stallet som blivit så fint.



En icke stannande Liten Nalle

Morgonstund har guld i......

Vaknade för en stund sedan av en skrikande liten bebis. Allis e super snorig och hade det överallt i hela ansiktet *hmmm* inte så mysigt, så det var bara att tvätta av henne allt.  Ned och byta blöja och göra lite gröt åt en liten sprallis.
Hon tycker att sempers gröt med äpple och päronsmak e smaskens.

Nu blir det snart ut i stallet och tömköra min lilla hästaputte.

Mammas lilla tjej äter gröt

Känner mig trött

Jag e riktigt trött, sitter här och väntar på att msn ska vara hemladdat snart. Men det verkar ta evigheter.
Tänkte sätta in en liten bild på Allis i sin gåstol får se om jag lyckas göra de. Är ju inte direkt tekniskt av mig Hehe

Mammas busunge

Blogg

Idag fick vi hem våran bärbara dator, Så nu skja jag börja skriva blogg om nu någon vill läsa om mitt ointressanta liv.

Idag vaknade man tidigt eller vad jag tycker tidigt klockan halv 9, Gick ut med vovvarna och som vanligt ville inte den lilla vovven komma in. jag kan bli sås trött på honom ibland, han slår verkligen dövörat till.Sedan väckte jag Marika med ett samtal. När hon kom hit så gick vi ut till stallet och tog ut hästarna och longerade dom lite. Sigge behövde verkligen motionen kände jag. Nalle gick det oxå jätte bra att longerade, förra gången så drog han marika över gärdet (jag skrattade) men denna gång skötte han sig faktiskt. 

Sedan bar det av mot örebro, där ihandlades torv och spån. Sedan åt jag och Marika på La Gondola, kyckling med pasta *mums*. Sedan när vi kom hem så gick jag och Marika ut till stallet och fixade och städade stallet. Det vart så fint så.

Allis är tjurig idag, hon har blivit förkyld så det blir väl inte så mycket sömn idag tror jag  *suck*
Men gåtolen är iaf en favvo, Hon fick en julklapp lite förtidigt från min och niklas. 

 

RSS 2.0